Látványosságok

kep2Biharfüred, Stana de Vale, Nagyváradtól 70 km-re található különleges tisztaságú, ózondús levegőjű klimatikus gyógyhely, a Bihar-hegység egyik nevezetes turisztikai régiója. Tengerszint feletti magassága 1102 méter, a szélcsendes völgykatlant 1400-1600 m magas, fenyvesekkel borított hegyek veszik körül.

 

Egyik legismertebb látnivalója a szállodától mindössze negyedórányira található a szépen kiépített híres Csodaforrás. A legenda szerint, ha a szerelmesek isznak a vizéből szerelmük örök lesz.  Számos turistaút indul a környék más látnivalóihoz is.

 

kep3hoszan.huSzámos turistaút indul a környék más látnivalóihoz is. Lehetőség nyílik kirándulást tenni a közeli Lesu-tó hoz, ahol nyáron akár fürödni és csónakázni is lehet. Szép kiránduló célpontok a völgyben a tótól feljebb található vízesések, melyek közt a leghíresebb a Jadolina. 16 jelzett turistaúton, hegyi túrákon lehet részt venni, ahol megcsodálhatják Erdély legmagasabb vízesését a 96 m magas Bohogyó vízesést, felkereshetik a Medvebarlangot, Ferice, Onceasa, Alunului és Meziad barlangokat, kirándulhatnak a Csefa-i halastóhoz és a Biharfüred-i pisztrángoshoz. Ha gyerekekkel érkezik, és ők nem tartanak velünk a túrán, napközben használhatják a szálloda melletti szánkó és sípályát.